OBEY: van streetart naar streetwear

OBEY Clothing is in 2001 opgericht door Shepard Fairey. Als streetartist kijkt hij met een kritische blik naar de maatschappij en gebruikt kunst en kleding om zijn boodschap te vertellen. Het bekende logo is afgeleid van een iconische afbeelding van de Amerikaanse worstelaar Andre The Giant.

De OBEY kleding en de kunst van Shepard Fairey heeft een duidelijk herkenbare stijl en is inmiddels wereldberoemd geworden. Samen met zijn designers heeft Fairey er een merk van gemaakt dat niet alleen toffe kleding maakt, maar ook ergens voor staat en een duidelijke boodschap uitdraagt.

De favorieten

OBEY heeft een ruim aanbod aan kleding: denk aan t-shirts, jassen en truien. Met zo’n groot aanbod kan het lastig kiezen zijn, en dat weten wij bij X21. Daarom hebben wij een aantal populaire items voor jou op een rijtje gezet:

  • OBEY T-shirts De t-shirts van Shepard Fairey zijn uitgesproken en hebben de allerbeste graphics. En er is veel keus. Heel veel keus. Ga voor een basic OBEY logo tee, or spread the word met een t-shirt met politiek getint artwork. De keuze is aan jou!
  • OBEY petten en mutsen OBEY headwear is immens populair en dat is niet voor niks. Je kunt namelijk kiezen uit heel veel verschillende stijlen. Van een snapback cap tot een hippe dad hat, en van een stylish 5-panel caps tot de bekende roll-up beanie, je vind het allemaal bij X21
  • OBEY truien Een goede trui is onmisbaar. Of je er nu een draagt om de kou te trotseren of om je outfit af te maken: bij OBEY ben je aan het goede adres voor een lekkere trui. Of je nu op zoek bent naar een hoodie, of een crewneck, met een mooie print of met een embroidery. We got you.

OBEY bij X21

X21 heeft altijd de nieuwste OBEY collecties in huis. Kijk rond in onze shop en laat je inspireren door het bijzondere werk van Shepard Fairey.

Meer Obey: