De ultieme skateschoen

Meer dan 50 jaar geleden, in 1966, is Vans opgericht door de van oorsprong Nederlandse broers Paul van Doren en James van Doren in Anaheim, California. Het merk startte met een shop en heette The Van Doren Rubber Company, een van de eerste fabrikanten die zijn schoenen direct aan consumenten verkocht. Het allereerste model dat daar over de toonbank vloog was de Vans Authentic, een model dat nu nog steeds heel veel verkocht wordt.

Binnen de kortste keren werd het merk wereldwijd geadopteerd door de skateboard-cultuur. Door de iconische zool met een soort wafelpatroon, geven ze veel grip op het board. Dat in combinatie met de -relatief- lage prijs, zorgde er voor dat ze als warme broodjes verkocht werden.

Maar Vans is meer dan alleen skateboarding. Sinds de jaren ‘80 richt het label zich ook op andere extreme sports, zoals BMX-ing, wakeboarding, motorcross en surfen. Inmiddels wordt het merk door iedereen gedragen, ook mensen die niks met extreme sporten hebben, en is het uitgegroeid tot een van de belangrijkste merken in het sport- en streetwear segment. De schoenen zijn ondertussen uitgegroeid tot echte klassiekers en bijna iedereen heeft wel minimaal een paartje in de kast staan.

Populaire Vans schoenen

Vans heeft zo veel toffe schoenen, dat er voor iedereen wel een ideaal paartje tussen zit. We hebben voor jou vast een hot list gemaakt van de meest populaire items die niet mogen ontbreken in jouw schoenencollectie:

  • Vans Authentic Meer classic dan dit model wordt het niet. De Authentic was namelijk het allereerste model dat het merk op de markt bracht. En met succes! Door het simpele silhouet van de schoen zelf, in combinatie met vaak een bijzondere kleur of print, is dit model geliefd onder een heel groot publiek.
  • Vans Old Skool Een van de meest bekende modellen is de Vans Old Skool, de eerste skateschoen die het merk ontwierp met leren stukken, om ze duurzamer te maken. Schoenen krijgen het nu eenmaal nogal zwaar te verduren tijdens het skateboarden, dus een extra beetje stevigheid kan geen kwaad. Ook bijzonder: op dit model maakte de beroemde Vans Sidestripe zijn debuut. Founder Paul van Doren had de streep aan de zijkant eigenlijk als random doodle getekend, maar het is nu uitgegroeid tot het befaamde kenmerk van het merk.
  • Vans Slip-on De slip-on is nog zo’n iconische schoen. Maar hij oversteeg alle faam toen hij gedragen werd door Sean Penn in de film Fast Times at Ridgemont High in 1982. Die populariteit is nooit helemaal verdwenen. En zelfs nu, ruim 30 jaar later, zijn de super comfy Vans Slip-Ons nog steeds enorm geliefd.
  • Vans Sk8-Hi De Vans Sk8-Hi was de allereerste hi-top van het label en werd in 1978 uitgebracht onder de naam Style #38. Het hogere silhouet gaf meer steun aan je enkels, maar zorgde ook voor een heel nieuwe look ten opzichte van alle low-tops uit die tijd. Vandaag de dag is de Sk8-Hi nog steeds even geliefd.

Vans bij X21 Rotterdam

X21 heeft een uitgebreide collectie Vans schoenen, zowel online in de webshop als in de winkel in Rotterdam. Neem een kijkje hier en klik gerust alles aan, totdat je jouw ideale model hebt gevonden. Heb je nog vragen over de pasvorm of kun je niet kiezen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Of kom gerust langs in de winkel en ook daar helpen je graag met de beste keuze maken!

Als je je keus al hebt gemaakt kun je ze ook nu direct in je digitale winkelmand mikken. Online bestellen bij X21 is makkelijk en gaat heel snel: je hebt je nieuwe Vans de volgende werkdag al in huis. Gratis verzending binnen Nederland bij orders boven €50,-